Header Ads


Kelebek Yüzme Tekniği


Kelebek yüzme teknik kuralları fina tarafından aşağıda belirtildiği şekilde kabul edilmiştir.

  • Çıkıştan ve her bir dönüşten sonraki ilk kol çekişinin başlangıcından itibaren vücutgöğüs üzerinde olmalıdır. Yan konumda su altı ayak vuruşuna izin verilir. Hiç bir zaman sırt üstü dönüşe izin verilmez. Dönüşlerde duvara dokunma sonrası hariç, vücut göğüs üzerinde olduğu sürece duvardan ayrılırken herhangibir şekilde dönmesine izin verilir,
  • Yarış boyunca 5.maddedeki kurallar geçerli olup, her iki kol birlikte su üzerinden öne atılmalı ve eş zamanlı olarak geri çekilmelidir.
  • Bacakların aşağı ve yukarı hareketleri eş zamanlı olmalıdır. Ayakların ve bacakların pozisyonunun aynı seviyede olması gerekmez fakat ardışık hareketli olmayacaktır. Kurbağa ayak vuruşuna izin verilmez.
  • Her bir dönüşte ve yarış bitiminde duvara dokunma su seviyesinin üstünde veya altında her iki elle ve eş zamanlı yapılmalıdır.
  • Çıkışta ve dönüşlerde yüzücünün su yüzeyine çıkmak amacıyla su altında bir veya daha fazla ayak vuruşu ve bir kol çekişine izin verilir. Yüzücü, çıkışta ve her bir dönüşten sonra 15 metreyi geçmemek koşulu ile su altından gidebilir. Bu noktada baş su yüzeyini kesmelidir. Bir sonraki dönüşte veya bitişe kadar yüzücü su yüzeyinde kalmalıdır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.